Program KIS Mariánské Lázně květen 2012

4.5.2012
Autor:
Kulturní program Městského divadla Mariánské Lázně na měsíc květen.
datum popis
2. středa
Městské divadlo
19.30 hodin
DOSTAVENÍČKO S PANÍ OPERETOU 250,- 230,-

Operetní pohlazení v podání Západočeského symfonického orchestru a jeho sólistů. Dirigent: Petr Chromčák. Sólisté: Štěpánka Heřmánková – soprán, Milan Vlček – tenor. V programu zazní ukázky z děl  Johanna Strausse a Franze Lehára.
Průvodní slovo v češtině a němčině: Alexandr Komarnický
9. středa
Městské divadlo
8.30 hodin
10.00 hodin
POVÍDEJME SI, DĚTI…. Přízemí 50,- balkon 40,-
Tři minimuzikály na motivy pohádek Josefa Čapka v podání Hudebního divadla dětem. Jak si pejsek roztrhl kaťata – O pyšné noční košilce – Jak vařili dort. Tyto známé pohádky doprovází veselé písničky komponované tak, aby si je děti lehce zapamatovaly a mohly si je společně zazpívat. Děti jsou do pohádek aktivně zapojeny. Účinkují: Michaela Novozámská a Tomáš Krečmer / Jan Pouchlý.
Doprodej vstupenek přímo v divadle před představením
9. středa
Městské divadlo
19.30 hodin
OPERETNÍ  A MUZIKÁLOVÉ GALA 230,- 210,-
Účinkují: Anna Klamo – soprán, Michal Klamo – tenor, Klárovo kvarteto Praha. Program: J.Strauss, F.Lehár, E.Kálmán, R.Friml, B.Lane. F.Loewe, L.Bernstein.Průvodní slovo v češtině a němčině: Alexandr Komarnický
10. čtvrtek
Městské divadlo
19.30 hodin
ZÁSKOK 360,- 330,-
Představení Divadla Járy Cimrmana Praha. Hra o nešťastné premiéře hry „Vlasta“. Děj se odehrává v české vesnici 90. let předminulého století. Účinkují v alternacích: Zdeněk Svěrák, Marek Šimon, Jan Hraběta, Jan Kašpar, Bořivoj Penc, Jaroslav Weigel, Genadij Rumlena, Petr Brukner, Miloň Čepelka nebo Václav Kotek
13. neděle
Městské divadlo
14.00 hodin
15.00 hodin
16.00 hodin
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ bez vstupného
Netradiční návštěva divadla s průvodcem.
Prohlídky: 14.00 v čj, 15.00 v nj, 16.00 v  rj
16. středa
Městské divadlo
19.30 hodin
To nejlepší z čech v podání krojované kapely Krajanka 230,- 210,-
KRAJANKA Václava Hlaváčka je dechová kapela z Prahy, která patří mezi špičkové orchestry Čech a Moravy. Kapela má v repertoáru jak lidové písničky, tak i dixi a tradicionály. Muzikanti i zpěváci vytváří během koncertu báječnou atmosféru, při které se nikdo nenudí. Průvodní slovo v češtině a němčině.
20. čtvrtek
Městské divadlo
15.00 hodin
POHÁDKA O TŘECH NÁMOŘNÍCÍCH Přízemí: dosp.80,- děti 60,- Balkon
Pohádka Divadla Ludvík nejen pro děti od 3 let. Námořnická pohádka o kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem…na ostrov Hukakulu. Podle starých námořních legend zde žijí překrásné mořské panny. Jestli kdy námořník Hrom dá své srdce ženě, tak jedině mořské panně z Hukakulu. Avšak díky nešťastným shodám okolností, kapitán ztrácí muže za mužem, z celé posádky už zbývá jen lodní kuchařka Marmeládka a on sám. Při prudké bouři kapitán Hrom zachraňuje piráta Kudličku a ujímá se jeho výchovy. Úkol to však není jednoduchý. Kudlička je  uličník, lhář a nevychovanec. Děti jej společně s Hromem a Marmeládkouj musí naučit nejen slušnému chování, ale také všemu, co by pravý námořník měl umět a znát. A Kudlička? Pomůže na oplátku kapitánu Hromovi najít jeho sen?…
20. neděle
Městské divadlo
19.30 hodin
Carlo Goldoni 230,- 210,-
SLUHA DVOU PÁNŮ
Divadelní společnost Františka Kreuzmanna Praha, režie: František Kreuzmann
Staňte se svědky toho, jaké to je sloužit dvěma pánům zároveň. Kdože má tu drzost? No přece Truffaldino, prohnaný, lstivý a vtipný sluha.
Tři století uběhly od doby kdy Carlo Goldoni napsal jednu ze svých nejslavnějších her.  Mnohé se změnilo, domlouvané sňatky a souboje o čest se staly minulostí, ale malých i velkých příživníků, snažících si, ne vždy zrovna nejčistším způsobem, zařídit co nejpohodlnější život, rozhodně neubývá. Na rozdíl od těch, které potkáváme v běžném životě, je jejich divadelní zástupce Truffaldino zábavný. A ať chceme nebo ne, nakonec si nás omotá okolo prstu stejně jako své pány a my mu držíme palce, aby svého cíle dosáhl. Nutno však dodat, že herecký koncert Jana Potměšila by nebyl tak brilantní, kdyby mu celé představení nebylo ušité na míru. Goldoni nepsal svou hru pro herce s handicapem, naopak vložil do postavy spoustu energie a pohybu. Aby takový mohl být i Potměšilův sluha, musela přijít na řadu chápavá režie, vhodně navržená scéna i rekvizity. Vše působí nenásilně, humorně a nic přitom herci neubírá na důstojnosti.
Hraji: Jan Potměšil, Markéta Coufalová, Ivo Theimer, Jana Kreuzmannová, Rostislav Trtík, Ivan Remta, Petr Herold, Lucie Julínková / Milada Čechová
22. úterý
Městské divadlo
19.30 hodin
KLUB ZA OPONOU 150,-
Klubový večer pro všechny, kteří nechtějí mít dlouhou chvíli. Nový typ pořadu, při kterém se budeme pravidelně setkávat v „Klubu za oponou“ či v divadelní galerii.
Téma dne: velká módní přehlídka „MAGIC HELENA PRAHA“
Pod značkou Magic Helena se skrývá manažerka kolekcí a dnes majitelka 4 módních domů s dámskou a pánskou konfekcí stejné značky, paní Helena Kohoutová.
V roce 1990 založila firmu Magic Helena a otevřela svůj první obchod s cílem vytvářet módu a nabízet služby – prodej a poradenství na takové úrovni, aby zákazníci odcházeli dokonale oblečeni a spokojení. Během 18 let se značka Magic Helena vyprofilovala k osobitému stylu. Charakteristickým rysem je sportovní elegance, nadčasová módnost, kombinovatelnost jednotlivých součástí oděvů, padnoucí střihy a kvalitní materiály. Základní strategie spočívá v zajištění stylové a kvalitní módy v dostupných cenách. Další aktivitou firmy je realizace malých módních přehlídek jako doprovodných programů. Průvodní slovo v češtině.
24. čtvrtek
Městské divadlo
19.30 hodin
POUTNÍCI 150,- 130,-
Tato kapela z Brna vydala za 41 let své existence 13 nosičů, vyhrála několik soutěží Porta a to včetně Zlaté Porty. Má za sebou spoustu vystoupení v televizi a přes 3000 koncertů.
V programu zazní například skladby: Altán, Hotel Hillary, Pojďme se napít, Telegrafní cesta, Panenka ad. Průvodní slovo v češtině.
25. pátek
Městské divadlo
19.30 hodin
VIVAT MOZART A ROSSINI 250,- 230,-
Hraje Západočeský symfonický orchestr; dirigent: Jan Mikoláš. Program:   W. A. Mozart – Figarova svatba – předehra, Malá noční hudba – 1. 2. 3. Věta, Symfonie č. 41 „Jupiter“ 3. věta – Menuet, 1. věta – Allegro vivace, G. Rossini – Tancredi – předehra, Italka v Alžíru – předehra, O. Respighi – La Boutique fantasque (fantazie na Rossiniho motivy), G. Rossini – Lazebník sevillský – předehra. Průvodní slovo v češtině a němčině.
28. pondělí
Městské divadlo
19.30 hodin
Georges Feydeau                                                                               330,- 300,-
Proutník pod pantoflem
Divadlo Na Fidlovačce Praha, režie Tomáš Töpfer
Šarmantní záletník Fernand se má oženit s mladinkou Vivianou, která je jedinou dcerou ctihodné pařížské baronky. Kámen úrazu je ovšem v tom, že nemá odvahu to přiznat své dosavadní milence, což je populární a především velice temperamentní šantánová zpěvačka Lucetta. Tato ústřední zápletka je zdrojem mnoha komediálních situací a nečekaných zvratů, v nichž další významné role hrají například zamilovaný španělský generál Irrigua, písař a rádoby poeta Bouzin… a vlastně všechny neodolatelné postavy i postavičky z pera největšího francouzského komediografa G. Feydeaua.
Hrají: Sandra Pogodová, Marek Holý, Martina Randová, Vanda Chaloupková, Václav Svoboda, Petr Rychlý, Daniel Rous, Lilian Malkina, Radka Krninská, Milan Kačmarčík, David Hák, Matěj Kužel, Ondřej Malý
29. úterý
Městské divadlo
19.30 hodin
KOUZLO THALIE 230,- 210,-
Operetní večer. Výběr nejznámějších operetních árií a písní. Spolu s ukázkami z oper  W.A.Mozarta, G.Verdiho, G.Pucciniho, J.Masseneta – zazní oblíbené melodie J.Strausse, F.Lehára, E.Kálmána a dalších.
Účinkují: G.Kopperová – soprán, J.Nociar – tenor, D.Tolaš – baryton. Hudební doprovod: Strauss trio ve složení: T.Skalková – housle, N.Rothbauerová – violoncello, K.Friesl – klavír
Průvodní slovo v češtině a němčině.
31. čtvrtek
Městské divadlo
16.00 hodin
DĚTI  DĚTEM 60,- 50,-
Vystoupení žáků ZUŠ F.Chopina Mariánské Lázně. Průvodní slovo v češtině.
Změna programu vyhrazena!

Připravujeme na červen 2012:

06.6.    ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍ – cyklus 4 nejznámějších houslových koncertů
07.6. Ray a Michael Cooney: TŘI BRATŘI V NESNÁZÍCH – divadelní společnost Háta Olgy Želenské Praha
10.6. UDATNÝ MATYÁŠ – pohádka Dětského divadla KOS z Českých Budějovic.
12.6.  KLUB ZA OPONOU – téma dne Etiketa a my
13.6. operetní koncert
14.6.  LENKA FILIPOVÁ – LIVE, koncert stálice naší populární i klasické hudební scény
17.6. Jean-Paul Alegre: AGNES BELLADONE, divadelní společnost Sophia-Art
(4. titul předplatného, doprodej vstupenek)
20.6. VELKÉ OPERETNÍ GALA – koncert Západočeského symfonického orchestru a jeho sólistů.
21.6.  Robert Thomas: TURECKÁ KAVÁRNA, Divadlo lidové tvorby Mariánské Lázně
25.6. Pet Murray: MOUCHA NA ZDI, Intimní divadlo Dáši Bláhové
27.6.  KRÁSA OPERY, hudební večer                                                                               
Předprodej vstupenek:
INFOCENTRUM, Hlavní 47, Mariánské Lázně, tel. 354 62 24 74, fax 354 62 58 92
Otevřeno: Po – Ne 9.00 -  18.00 hodin
DIVADELNÍ POKLADNA, Třebízského 106, Mariánské Lázně, tel. 354 62 20 36
Otevřeno: 1 hodinu před představením pro dospělé, půl hodiny před představením pro děti
Vstupenky si můžete také zarezervovat či zakoupit doma přes internet a to na adrese http://vstupenky.marianskelazne.cz.
Další informace získáte na www.kisml.cz.
PARKOVÁNÍ U DIVADLA:
Městské divadlo se nachází v lázeňské části města. V této části lze parkovat jen na místech vyhrazených:
a)  na parkovacích automatech, b) v Parking Centru (2 minuty od divadla)

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT