Elektrokola novinkou letošní sezóny půjčoven kol Českých drah v Karlovarském kraji

5.5.2012
Autor:

Čtyři elektrokola, dvě v půjčovně v Mariánských Lázních a dvě v Karlových Varech, jsou novinku letošní, v pořadí druhé, sezóny půjčoven kol Českých drah v Karlovarském kraji. Jsou to první elektrokola v rámci 60 půjčoven Českých drah v celé republice. Sezóna půjčoven v Karlovarském kraji začala 31. března a potrvá až do 4. listopadu.

„Po úspěšném loňském prvním roce jsme se rozhodli rozšířit naši síť stálých cyklopůjčoven (Karlovy Vary, Sokolov, Cheb a Mariánské Lázně) ještě o provozovny ve Františkových Lázních a Lokti. Celkový park třiceti jízdních kol jsme v letošním roce navýšili o dalších 10 bicyklů včetně dětských kol. A k tomu novinka v Mariánských Lázních a Karlových Varech – první elektrokola v rámci půjčoven Českých drah,“ uvedl Vladimír Omelka, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech.
Cyklopůjčovny jsou vybaveny kvalitními trekingovými nebo horskými koly v dámské i pánské verzi, které odpovídají současným normám a předpisům platným pro jejich provoz. Samozřejmostí je možnost vypůjčení přilby. Vypůjčení kola v půjčovně Českých drah přináší zákazníkům řadu výhod. Na 10 vybraných tratích je možné vypůjčené kolo přepravovat zdarma. Největší výhodou ale je, že cestující mohou vrátit kolo jinde, než si ho půjčili.


Výhodná je i cena výpůjčného, pro držitele In-karty ČD je poskytovaná sleva. Podrobné informace zájemci získají v osobních pokladnách a ČD Centrech železničních stanic v Karlovarském kraji, kde jsou rovněž k dispozici i letáčky s podrobnými informacemi o provozní době, ceníku a podmínkách vypůjčení. Součástí letáčku jsou i tipy na cyklovýlety v rámci celého Karlovarského kraje. Kola je možné si zarezervovat 30 dní až 24 hodin předem.
V loňském roce se nejvíce půjčovala kola v Karlových Varech a Mariánských Lázních, následovala půjčovna kol v Chebu a Sokolově. Cyklopůjčovny ČD v Karlovarském kraji provozuje Krajské centrum osobní dopravy ČD Karlovy Vary od loňského roku za podpory Karlovarského kraje.

Tratě s bezplatnou přepravou vypůjčených kol:

• trať 140 v úseku Cheb – Kadaň-Prunéřov
• trať 141 v úseku Karlovy Vary dol.n. – Merklín
• trať 142 v úseku Karlovy Vary dol.n. – Johanngeorgenstadt
• trať 143 v úseku Kadaň předměstí – Kadaň-Prunéřov
• trať 144 v úseku Loket předměstí – Chodov
• trať 146 v úseku Cheb – Luby u Chebu
• trať 147 v úseku Františkovy Lázně – Bad Brambach
• trať 148 v úseku Cheb – Hranice v Čechách
• trať 170 v úseku Cheb – Planá u Mariánských Lázní
• trať 179 v úseku Cheb – Pomezí nad Ohří

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT