Tisíce lidí mohly dostat řidičák za úplatek

6.6.2012
Autor:

Skandál, který nemá v České republice obdoby, otřásá Mariánskými Lázněmi. Místní zkušební komisař a čtyři majitelé autoškol z Karlovarského kraje skončili v policejních poutech.

V lázeňském městě měli žákům umožnit, aby získali řidičské oprávnění bez zkoušky, výcviku či lékařského potvrzení – a to vše za úplatek. Podle některých informací si za tento nestandardní postup řekli až o trojnásobek běžné částky za ‚řidičák‘. Zdroj Televizního studia Mariánské Lázně prozradil, že by teď policisté měli začít prověřovat až několik tisíc řidičů!
„Policisté z odboru hospodářské kriminality dnes (6. června) začali rozplétat rozsáhlý případ korupce v souvislosti s vydáváním řidičských oprávnění,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Kávová. Tento případ podle jejích slov nemá svou rozsáhlostí v České republice obdoby. „Policisté pozatýkali pět osob, jednoho zkušebního komisaře a čtyři majitele autoškol.“ Vzhledem k tomu, že policisté na případu stále pracují, víc informací zveřejní až na čtvrteční tiskové konferenci.
Přímo z Mariánských Lázní je zkušební komisař, který měl prý jednání autoškol legalizovat. Podle informací redakce by ale nemělo jít jen o problém Mariánských Lázní. Do případu totiž nejsou zapletené pouze místní autoškoly. Objevují se informace, že měly zájemcům dopomoct k řidičskému oprávnění na ‚vyšší‘ skupiny, například autobus. Podle neoficiálních zdrojů neměly být autoškoly v tomto černém obchodu zaměřené na cizince.

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT