VÁŠNĚ A NAPĚTÍ JSOU U KONCE. ROYAL GOLF CLUB MÁ NOVÉHO PREZIDENTA

11.4.2016
Autor:

Mariánské LázněPředvolební rozmíšky definitivně ukončilo výroční shromáždění. Členové Royal Golf Clubu Mariánské Lázně na něm v sobotu 9. dubna rozhodli, že Milana Veselého, kterému skončilo čtyřleté funkční období, vystřídá na postu prezidenta klubu Jiří Pos. Za účasti významných osobností českého golfu se v kongresovém sále hotelu Cristal sešlo rekordních 234 členů.

Ziskem 132 hlasů přítomných členů zvítězil někdejší ředitel Letište Praha Jiří Pos před Alešem Dittertem, který v golfovém klubu doposud působil jako hospodář. “Rád bych podotkl, že mandát, který jste mi svěřili je pro změnu, ne pro revoluci,” uvedl po těsně volbě nový prezident RGC Mariánské Lázně Jiří Pos. Končící hlavě Royal Golf klubu – Milanu Veselému – za odvedenou práci v Mariánských Lázních i v České golfové federaci poděkoval nynější prezident federace Zdeněk Kodejš. 

Milan Veselý ve svém projevu vyjádřil podporu Aleši Dittertovi, což nelibě nesli příznivci Jiřího Pose a z pléna se ozvalo dokonce bučení. Prezidentskou volbu provázelo napětí. V posledních týdnech se totiž v médiích obejvilo několik článků, podporujících jednoho či druhého kandidáta a naopak nelichotivá vyjádření na adresu svého oponenta, což v golfových kruzích vyvolalo značné vášně. 

Víceprezidenty byli zvoleni Kirill Kozhukhov a Zdenka Pinkasová. Mezi čestnými hosty volebního shromáždění se objevil první porevoluční starosta Mariánských Lázní Zbyněk Martínek a jedna z největších osobností českého golfu Jiří Dvořák. Volbě přihlíželi i starosta Petr Třešňák a 1. místostarosta Martin Hurajčík. Royal Golf Club Mariánské Lázně, jehož členem byl v minulosti i Mark Twain, eviduje v současné době celkem 568 členů. 

Golf_shromazdeni

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT