NECHTĚLA JSEM BÝT DALŠÍ HRÁČKA NA LAVIČKU: Z MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ NA FLORBALOVÝ OLYMP

19.4.2016
Autor:

Mariánské Lázně - Ženský florbal slaví historický úspěch. Pohár pro mistra nejkvalitnější florbalové ligy na světě zvedla nad hlavu vůbec první česká hráčka. V dresu švédského Pixba Wallenstam se to podařilo Elišce Krupnové. Útočnice, která florbalově vyrostla v Mariánských Lázních, byla vyhlášena také nejlepší hráčkou sobotního Superfinále.

„Když jsem slyšela své jméno, tak jsem byla překvapená, neměla jsem ze svého výkonu úplně nejlepší pocit. Ale samozřejmě to těší,“ říká čerstvá šampionka. Pixbo zvítězilo ve finálovém zápasu nad KAIS Mora 6:5. Jednou brankou se v dresu „Červených lišek“ blýskla i česká reprezentantka.

Pikantnost příběhu dodává fakt, že pro dvaadvacetiletou Krupnovou mělo premiérové zahraniční angažmá hned zlatou tečku. Sama lázeňská rodačka přiznává, že těsně po přestupu do Pixba nevěřila, že by měla hned první sezónu hrát o titul. „Odchod do Švédska byla velká změna, pro mě bylo hlavně důležité se chytnout, nechtěla jsem být další hráčka na lavičku. Po prvních zápasech v lize jsem tomu věřit ale začala, protože jsem cítila, že na to máme,“ vysvětluje česká reprezentantka.

Superfinále se poprvé odehrálo na fotbalovém stadionu. „Jsem šťastná, že jsme dokázali hrát v play off stejně jako v základní části a vítězné zakončení v Tele2 Areně – prostě neuvěřitelné,“ líčí vítězné pocity Krupnová. Finálové bitvě přihlíželo 16. dubna ve stockholmské Tele2 Areně třináct a půl tisíce diváků.

KAIS Mora

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT