VÍTÁNÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY S KAPELOU NO NAME I HISTORICKOU MHD

22.4.2016
Autor:

Mariánské Lázně - Tradičně druhý květnový víkend se Mariánské Lázně zachvějí v základech. Svěcení pramenů a celovíkendový kulturně-společenský program zahájí 208. lázeňskou sezónu. Ústředním dějištěm bude opět lázeňská kolonáda. Tahákem letošního programu by měl být sobotní koncert kapely No Name. Během akce se mohou návštěvníci těšit také na přepravu historickými trolejbusy a autobusy.

“Zahájení lázeňské sezóny se nese v tradičním konzervativním duchu jako v uplynulých letech s tím, že jsou tam i programy řady kapel, ať už místních, jako Grande Tete, anebo i větších zvučnějších jmen,” líčí starosta Petr Třešňák. Vrcholem sobotního večera bude koncert slovenské kapely No Name, jehož začátek je naplánován na 20:30. 

Jak je ale zvykem, začínat se bude již v pátek, konkrétně 13. května. Organizátoři věří, že se tentokrát nenaplní zlověstné pověry, které někteří tomuto datu připisují a akci bude přát i počasí. Program otevře v pátek od 14 hodin dechová kapela Daliborka. Slavnostní koncert je plánován na 19:30, kdy zahájí Západočeský symfonický orchestr. Otevírání pramenů je přichystáno na sobotu a nedělní program bude z velké části tradičně věnován Základní umělecké škole Fryderyka Chopina. Ta v bloku Kolonáda plná hudby, zpěvu a tance předvede divákům celý soubor vystoupení. 

Dopravu pro návštěvníky akce budou zajišťovat nejen běžné spoje, ale také historické vozy. Mariánskolázeňské silnice bude znovu brázdit trolejbus Škoda 9TR a autobus Škoda 706 RTO.  Chybět nebudou ani prodejní stánky. “Na kolonádě budou stánky s ukázkami řemesel a řemeslnou výrobou. Na Arnice by mělo být občerstvení a Promenáda Bad Homburg by měla být taková kombinace,” přibližuje 1. místostarosta Martin Hurajčík. 

sezona_2015

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT