UNESCO: POTVRZENA KANDIDATURA MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ

30.4.2016
Autor:

Mariánské Lázně - O konečné nominaci je rozhodnuto. Evropská lázeňská města již znají složení, ve kterém budou společně usilovat o zápis na seznam kulturního dědictví UNESCO. V jedenáctce nechybí Mariánské Lázně, Karlovy Vary a nakonec ani Františkovy Lázně. 

V italském Montecatini Terme o tom rozhodlo jednání Mezinárodní řídící a Mezinárodní pracovní skupiny, které se konalo 3. – 4. května. “Mezinárodní řídící skupina zvážila fakta předložená Mezinárodní pracovní skupinou a shodla se na konečném složení nadnárodní sériové nominace významných evropských lázeňských měst navrhovaných pro zápis na Seznam světového dědictví,” uvedla Dita Limová, vedoucí oddělení pro UNESCO. 

Kromě trojice západočeských lázní dále tvoří sériovou nominaci Bad Ems, Bad Kissingen, Baden-Baden, Baden bei Wien, Bath, Montecatini Terme, Spa and Vichy.

“Česká republika i nadále koordinuje tuto nadnárodní sériovou nominaci, na které spolupracuje s dalšími evropskými zeměmi, a to s Belgií, Francií, Itálií, Německem, Rakouskem a Velkou Británií, upřesňuje Dita Limová.

Nominaci na zápis do světového a kulturního dědictví UNESCO tvoří významná lázeňská města, která zaznamenala svůj vrchol od 18. století do počátku 20. století.

unesco_2016

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT