ZEMŘEL HISTORIK A SPISOVATEL RICHARD ŠVANDRLÍK

30.4.2016
Autor:

Richard Švandrlík známý nejen jako autor proslulé knihy 106 x Mariánské Lázně, aneb vyprávění o městě, kterému postačilo sto let k dosažení světové proslulosti, ale i mnoha dalších publikací, bohužel další dílo do své sbírky už nepřidá. Ve věku 82 let v neděli totiž srdce mariánskolázeňského spisovatele a letitého historika dotlouklo. 

Žižkovského rodáka zavála do kraje léčivých vod povinnost vojenské služby. Během vojny se zde  však zamiloval, láska přetrvala a Mariánské Lázně se mu staly novým domovem. Do povědomí místních občanů i historie města se Richard Švandrlík nesmazatelně zapsal svou hlubokou znalostí Mariánských Lázní a okolí. 

Jméno inženýra Švandrlíka je neoddělitelně spjato také s internetovou stránkou hamelika.cz. Ta detailně pojednává o historii i současnosti Mariánských Lázní. Navazuje na činnost vlastivědného kroužku Hamelika, který od sedmdesátých let ve městě fungoval a později vydával vlastní občasník s názvem Hamelika. 

S Richardem Švandrlíkem se mohou přátelé a mariánskolázeňští občané přijít naposledy rozloučit a doprovodit jej do badatelského nebe v pátek 20. května 2016 v 15:30 do smuteční obřadní síně v Mariánských Lázních.

TATA

Ing. Richard Švandrlík

* 4. ledna 1934 (Praha – Žižkov)

+ 15. května 2016 (Mariánské Lázně)

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT