PŘI HLASOVÁNÍ ZASTUPITELSTVA NEJČASTĚJI CHYBĚL CHVAL. V RADĚ PAK ŠIMÁNEK

10.5.2016
Autor:

Mariánské Lázně - Je znám závěrečný účet za rok 2015. Mariánskolázeňské zastupitelstvo se v minulém roce sešlo celkem devětkrát a městská rada zasedla k jednacímu stolu čtyřiačtyřicetkrát. Zastupitelé projednali během 12 měsíců dohromady 190 usnesení. Rada, která se schází téměř každý týden, hlasovala celkem o 653 materiálech. A jak si vedli jednotliví politici?

Zastupitelstvo Mariánských Lázních je složeno z 21 členů. U hlasování o 78 usneseních z celkových 190, většinou z důvodu nepřítomnosti, nehlasoval Jiří Chval (ODS). V pořadí druhý zastupitel, který se nezúčastnil hlasování celkem u šedesáti projednávaných bodů byl Miloslav Pelc (Změna). Třetí pak Pavel Miklušák (KSČM) s 59 hlasovacími absencemi. 

Sedmičlou městskou radu tvoří oproti zastupitelstvu pouze zástupci koaličních stran, v tomto případě Pirátů, ANO, ČSSD a Volby 94-2014. Zatímco zastupitelé se s výjimkou letních prázdnin scházejí v průměru jednou měsíčně, rada zasedá téměř každý týden. Časovou náročnost proto pociťují především neuvolnění členové rady. 

V hlasovacím výčtu chybí nejčastěji hlas Antonína Šimánka (Volby 94-2014), který nehlasoval, povětšinou z důvodu nepřítomnosti, ve 234 z celkových 653 projednávaných usnesení. 197 hlasovacíh absencí zaznamenal Ondřej Knotek (PIRÁTI/ANO) a 170 Vladimír Kafka (ANO). První dva jmenovaní v průběhu letošního roku na funkci radního rezignovali. Kompletní přehled viz infografika. 

prehled_hlasovani

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT