V PSÍM ÚTULKU ŘÁDIL VANDAL. VŠICHNI PSI JSOU V POŘÁDKU

20.5.2016
Autor:

Mariánské Lázně - Po neznámém pachateli zůstaly otevřené kotce, pokousaní psi a rozbité židle. V noci ze středy 1. června na čtvrtek do mariánskolázeňského psího útulku vlezl neznámý výtečník a pravděpodobně se rozhodl bavit zvířecím utrpením. Žádný ze 14 chlupatých svěřenců útulku naštěstí neutrpěl vážná zranění. Po neznámé osobě zůstaly jen rozlámané sluneční brýle.

Pracovníky útulku čekalo čtvrteční ráno nemilé překvapení. V areálu je totiž přivítali vyděšení a volně běhající psi. Během předešlé noci do útulku vnikla neznámá osoba, nebo osoby, a patrně ze střechy otevřela(y) všechny kotce. Vzhledem k tomu, že jsou v útulku chována různá plemena, velmi odlišných velikostí, mohlo noční představení, zvláštně přemýšlejícího jedince, skončit i velkou tragédií.

Provozovatelka zařízení Jaroslava Voltrová potvrdila, že někteří psi mají kousance a tržné rány, ale  žádný není v ohrožení života. Jeden z nejmenších čtyřnohých obyvatel areálu se našel dokonce za plotem útulku. “Domníváme se, že toho malého přes plot musel někdo hodit,” uvedla Jaroslava Voltrová, provozovatelka lázeňského útulku.

Tomu nasvědčuje i fakt, že zámky zůstaly neporušeny a dveře zavřeny. Z areálu se ani nic neztratilo, proto byl loupežný motiv vyloučen a popud činu zůstává nejasný. “Nerozumím tomu. Se všemi tady normálně vycházím, nemáme s nikým žádný spor, je to pro mě naprosto nepochopitelné,” přemítá Jaroslava Voltrová. Na místě zasahovala policie České republiky a strážníci policie městské, kteří pomohli s odchytem psů. Po nočním řádění zůstaly v areálu také polámané plastové židle. Podle provozovatelky není vyloučeno, že jejich rozbití mohli pocítit samotní psi.

Po neznámém pachateli zůstaly akorát rozlámané sluneční brýle a koště, na kterém byla přivázána stěrka, pomocí které dotyčný pravděpodobně kotce ze střechy otevřel. Vedení mariánskolázeňského útulku prosí všechny, kteří by mohli jakkoli pomoci k dopadení pachatele, aby se obrátili na policii ČR nebo na útulek.

sad dog

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT