V KARLOVARSKÉM KRAJI ZAČNOU RADIT VYBRANÍ SUPERPRIMÁŘI

9.6.2016
Autor:

Nemocnice v Karlovarském kraji vybraly odborníky, kteří by měli dohlížet na vývoj a kvalitu jednotlivých lékařských oborů v kraji. Většinu takzvaných superprimářů nominovala Karlovarská krajská nemocnice a.s. (KKN), pod kterou spadají nemocnice v Karlových Varech a Chebu.

V kraji bude působit asi 15 krajských odborníků, kteří budou mít bez ohledu na to, ve které nemocnici působí, přístup k základním údajům z okolních nemocnic. Budou tak mít přehled a možnost posoudit skutečný stav a potřeby svého oboru v rámci celého kraje.

„Krajský odborník je definován jako osoba, která by měla být respektována v rámci regionu ve své odbornosti. V tuto chvíli do toho nechceme vtahovat odborníky z jiných regionů nebo odborné společnosti, protože ti lidé znají problematiku svého kraje. Měli by především zvážit odbornou stránku věci a jejich postoj bude doporučující, ale nemůže být absolutistický, protože vždy do toho vstupují jiné faktory,“ řekl ředitel KKN Josef März.

Podle něj se bude doporučení odborníků zpočátku do značné míry zřejmě krýt s tím, co doporučila loňská analýza, kterou si nechal u společnosti Nexus zpracovat kraj.

Podle hejtmanova náměstka Jakuba Pánika (ČSSD) by ale hlas superprimářů mohl posilovat například v rozhodnutích, do kterých oblastí by měly jít investice a podobně.

„V červnu budeme mít schůzku, kde si nadefinujeme, co očekáváme od těch lidí, jejich vizi, jejich ochotu ke spolupráci a vytvoření systému pravidelné aktualizace jejich oborů v rámci kraje,“ řekl ČTK Pánik.

Karlovarská krajská nemocnice provozuje v kraji nemocnice v Karlových Varech a Chebu, soukromá společnost Nemos provozuje nemocnice v Ostrově a Sokolově. Pátá nemocnice v kraji je v Mariánských Lázních, v níž má menšinový podíl město Mariánské Lázně.

nemocnice_superprimari

(Zdroj: http://www.tribune.cz)

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT