ŘIDIČ MERCEDESU SRAZIL CHODCE NA PŘECHODU. Z MÍSTA ČINU UJEL

10.6.2016
Autor:

Mariánské LázněPo vážné dopravní nehodě musel být zraněný transportován vrtulníkem do nemocnice. Stalo se tak včera v brzkých ranních hodinách, kdy řidič osobního automobilu nedal přednost chodci, který přecházel po přechodu před barem Dyleň Plzeňskou ulici. Po střetu s chodcem řidič z místa nehody ujel, aniž by zraněnému poskytl první pomoc. Šestadvacetiletý řidič se později přihlásil na policii. Hrozí mu až pětileté vězení.

chodec

Kriminalisté z Chebu zahájili  úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Toho se měl dopustit 26letý řidič tím, že v neděli dne 7. 8. v brzkých ranních hodinách řídil osobní vozidlo značky Mercedes v Mariánských Lázních po ulici Plzeňská, kde nedal přednost 64letému chodci, který přecházel přechod pro chodce. Následně došlo ke střetu chodce a vozidla, v důsledku čehož chodec utrpěl zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice.

Řidič z místa nehody po střetu ujel a zraněnému neposkytl první pomoc. O chvíli později se však osobně dostavil na obvodní oddělení Policie, kam se přišel nahlásit.

Za Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku může soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody.

(Zdroj: PČR, nprap. Kateřina Krejčí)

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT