V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH BUDE KORUNOVÁN PLOCHODRÁŽNÍ ŠAMPION V DRUŽSTVECH

10.6.2016
Autor:
Po šesti letech bude mariánskolázeňský plochodrážní ovál opět korunovat mistra světa. Stalo se tak od roku 1976 několikrát, v sobotu se ovšem bude jednat o premiéru. Vůbec poprvé na území republiky se pojede o titul v družstvech.

Velká Británie, Německo, Finsko, Francie, Holandsko a Česká republika. Šestice týmů bude bojovat o světový titul a přesně v takovém pořadí skončila v loňském roce v německém Mühldorfu. Český tým skončil šestý, když mu na páté Holanďany chyběl jediný bod. Velice těsno bylo také na hrotu klasifikace, kde první čtveřici dělily pouhé dva body. Na trůn se posadili Angličané. Němci doma zachránili druhé místo v rozjezdu, zatímco černý Petr zbyl na Francouze. Stejné, ne-li větší drama se očekává i zítra v Mariánských Lázních a snad s jednou změnou. Je na čase něco udělat s umístěním českého týmu.

ms_ploska

Čeští plochodrážníci mají šanci

„První závod mistrovství světa družstev se jel v roce 2007, byli jsme čtvrtí, v sestavě Schneidervind, Ondrašík, Volf a náhradník Kadlec z Plzně. Potom pátí, šestí, čtvrtí atd. a na medaili jsme ještě nedosáhli. Konkurence je ale velká, budou to velice zajímavé závody, není vyloženého favorita. Bude to velký boj na ostří nože,“ předvídá Milan Špinka, manažer české reprezentace a bývalý mistr světa na ledové ploché dráze.

Josef Franc kapitán

Špinka bude šéfovat týmu, jehož kapitánem je Josef Franc, dále pojedou Hynek Štichauer a Martin Málek, náhradníkem je Michal Škurla.

„Česko má docela silný tým, bude stavět na Josefu Francovi. Výhoda domácího prostředí by mohla být znát. Všichni jsou vyrovnaní, každý stát posílá to nejlepší, co má. To slibuje velmi dobré závody,“ doplňuje za pořadatele Jaroslav Pták. „Družstva jsou zajímavější, závody jsou vyrovnanější, nevznikají velké rozdíly.“„Málek, Štichauer a Škurla v podstatě začínají s dlouhou, jsou to normální krátkotraťaři, jde jim to a jsem rád, že se na to dali. V úterý jeli ve Francii přípravný závod a doufám, že se dobře připravili. Kromě France nemají na dlouhé moc najeto,“ míní Špinka.

Každý s každým, body se sčítají

V každé jízdě se utkají dva státy, střetnou se každý s každým, každou zemi reprezentuje trojice jezdců s jedním náhradníkem a výsledné body určí mistra světa.

„Francouzi v čele s bratry Tresarrieu jsou vyloženě travaři, dávají tomu hodně a dělají vše pro to, aby zvítězili. U Němců jede dobře Smolinski, u Holanďanů De Jong, úřadující šampion. V každém týmu je nějaká hvězda, u nás Josef Franc. Bude to velice zajímavý závod, může dojít k překvapení, bylo by pozitivní, kdyby to překvapení bylo pro nás,“ sní Milan Špinka.

Překvapení ve prospěch Česka

K tomu by mohla pomoci i dvě soustředění a jeden mistrák, které v Mariánských Lázních reprezentace absolvovala. Přijďte se přesvědčit.

„Vstupné je hodně lidové, 300 Kč a děti do 15 let v doprovodu rodičů zdarma,“ láká za pořadatele Jaroslav Pták.

(Zdroj: http://sport.idnes.cz/v-marianskych-laznich-bude-korunovan-plochodrazni-sampion-v-druzstvech-141-/motorsport.aspx?c=A160715_2259767_motorsport_ald#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=sport&utm_content=main / autor Ivo Vymětalík)

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT