Stavba obchvatu Drmoulu může příští rok začít, ŘSD už má pozemky

18.9.2016
Autor:

Stavba obchvatu Drmoulu by mohla začít v druhé půlce příštího roku. Dlouho plánovaný úsek silnice I/21 se dostal mezi vybrané dopravní stavby, které nebudou muset přepracovat celý proces posuzování vlivu na životní prostředí.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) má pro stavbu už vykoupené všechny pozemky. V současné době se pracuje jen na nových požadavcích na dokumentaci EIA.

„Děláme všechny kroky k tomu, abychom dostali kladné stanovisko, a pak už můžeme dostat stavební povolení a začít stavbu,“ říká ředitel karlovarské pobočky ŘSD Lukáš Hnízdil.

Pokud při doplnění dokumentů pro posuzování vlivu na životní prostředí nenastanou problémy, mohla by stavba začít ve druhé polovině roku. Zpozdit by ji mohlo například ještě odvolávání účastníků výběrového řízení.

Asi pětikilometrový úsek má stát asi 570 milionů korun. Na jedné straně naváže na hotový obchvat Velké Hleďsebe a na druhé straně se na stávající silnici napojí za Trstěnicemi.

Uleví hlavně obyvatelům Drmoulu, kteří si roky stěžují, že hlavní silnice z Karlovarského do Plzeňského kraje rozděluje obec a přechod z jedné strany silnice na druhou je komplikovaný a nebezpečný. Na obchvat čeká i Karlovarský kraj, který připravuje navazující obchvat Mariánských Lázní.

Autor:  Směna ČRo Plzeň

http://www.rozhlas.cz/kv/zpravodajstvi/_zprava/stavba-obchvatu-drmoulu-muze-pristi-rok-zacit-rsd-uz-ma-pozemky–1659455

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT