Velmi zdařilé padělky EURO bankovek v Mariánských Lázních

15.3.2017
Autor:

Včera v odpoledních hodinách vešel do jedné provozovny v Mariánských Lázních doposud neznámý muž. Po pracovnici požadoval směnu 2 kusů bankovek v nominální hodnotě 500 EURO. Žena muži bankovky směnila a vydala mu za ně české koruny.

Při dalším ověřování pravosti bankovek pojala podržení, že jde o padělky a zkontaktovala policii.

Ukázalo se, že jde o zdařilé padělky stupně 2, to znamená NEBEZPEČNÉ. Jedná se o jedny z nejlepších padělků EUR. V minulosti jsme už obdobné případy v ČR řešily, proto upozorňujeme veřejnost na tyto velmi zdařilé padělky.

Policisté po muži intenzivně pátrají. Jde o muže 180 cm vysoké plnoštíhlé postavy, ve věku kolem 50 let. Je možné, že mluvil s ruským přízvukem.

Od začátku roku v Karlovarském kraji došlo k většímu výskytu padělaných EURO bankovek. Naposledy jsme zde řešili mezinárodní skupinu 6 osob, z nich 4 byly Češi, která v Karlových Varech udávala do oběhu též velmi zdařilé padělky bankovek v nominální hodnotě 50 a 20 EURO

Čech přivezl 2 cizince s falešnými bankovkami

Kriminalisté krajské hospodářské kriminálky v Karlových Varech ve spolupráci se svými kolegy obvinili 5 mužů ze zločinu Padělání a pozměnění peněz.

Čtyřiadvacetiletý muž z Nové Role pracující v SRN se v Německu seznámil se dvěma migranty z Maroka, kteří se pokouší získat v SRN azyl. Tito dva cizinci marockého původu disponovali větším množstvím padělaných EUR bankovek v nominální hodnotě 50 a 20 EUR. Společně je dovezli do ČR a o víkendu s dalšími dvěma Čechy ve věku (23 a 20 let) je udávali na území krajského města do oběhu jako pravé.

Během necelých 24 hodin byla celá skupina karlovarskými policisty zadržena včetně falešných bankovek. V současné době (13. 2.) probíhají s obviněnými osobami výslechy. Policisté budou státnímu zástupci navrhovat jejich vzetí do vazby.

V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody ve výši až 8 let.

Doplnění informace:

Krajští kriminalisté podali na dva cizince podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Vazební řízení bude probíhat dnes v dopoledních hodinách na Okresním soudě v Karlových Varech.

Na případu spolupracujeme s orgány Spolkové republiky Německo. Máme poznatky o dalších falešných bankovkách, které by se měli nacházet na území Německa.

Počet obviněných osob s největší pravděpodobností není konečný. Stejně tak i počet zajištěných bankovek stále narůstá.

 

padelky

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT