Mezi Nebem a Zemí

6.4.2017
Autor:

Co všechno se může stát mezi nebem a zemí? Na tuto otázku jen stěží najdete krátkou odpověď.  A možná právě proto vznikla na Mariánskolázeňsku akce se zvláštním názvem Mezi  Nebem a Zemí, kterou v duchu svého motta „Nic nezmůžeme, dokud nic neděláme“ pořádá již čtvrtým rokem místní neziskovka TRAICONT z.s.

První ročník vznikl de facto náhodou, zrodil se z pouhé myšlenky vytvořit malou lokální akci, při níž by se žákům Základní školy ve Velké Hleďsebi prezentovala práce dobrovolných záchranářů, spolků zabývajících se volnočasovými aktivitami a prací s mládeží, sportovních klubů a organizací představujících prevenci rizik. Z toho záměru se stala narychlo zorganizovaná veřejná akce, v té době ještě bez velké podpory sponzorů, kterou navštívila zhruba tisícovka zvědavců. A právě pozitivní reakce návštěvníků se staly katalyzátorem pro práci na dalších ročnících, které jsou rok od roku propracovanější a zavedou návštěvníky všech věkových kategorií do světa záchranářů, sportovců a lidí, kteří umí volný čas trávit jinak než sezením u televizí nebo počítačů.

Do dalšího ročníku vstoupilo po boku Traicontu mnohem více subjektů, což umožnilo mnohem bohatší a propracovanější program. Za podpory hleďsebské radnice vznikla v opuštěném areálu bývalých kasáren již poměrně rozsáhlá akce plná ukázek práce hasičů, záchranářů, prezentací sportovních klubů a spolků spolupracujících s mládeží.

Loňský, třetí ročník se odehrál v duchu velkých změn a s odstupem času jej lze označit za zásadní a průlomový. Bez podpory hleďsebské radnice, se zamítavým stanoviskem hleďsebského zastupitelstva se akce za značného přispění TJ Lokomotiva Mariánské Lázně, Auto Moto Klubu Mariánské Lázně a sponzorů přesunula na mariánskolázeňský plochodrážní stadion. Zde se pod záštitou starosty Mariánských Lázní v nové, atraktivnější lokaci podařilo představit veřejnosti mnohem více techniky, spolků a organizací a ve večerních hodinách program oživit i trochou kultury v podobě koncertu místní rockové legendy Baba Head. I přes počáteční problémy a peripetie s umístněním akce, se jejím přesunem skoro do centra světoznámého lázeňského města, podařilo akci mnohem více zatraktivnit  a pro širokou veřejnost nejen z Mariánskolázeňska udělat mnohem dostupnější . 

A letošní, čtvrtý ročník? Bude opět inovovaný a propracovanější    Na facebookových stránkách TRAICONTu se dozvíte víc o přípravách. Přijďte se sami přesvědčit 1.7.2017 od 13:00 opět do areálu Dlouhé ploché dráhy v Mariánských Lázních.

Míra Kurák (Traicont z.s.)

DKU_1 DKU_2

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT