VE MĚSTĚ PŘIBÝVÁ FALEŠNÝCH FACEBUKOVÝCH ÚČTŮ

31.1.2018
Autor:
V poslední době mohou uživatelé sociálních sítí na Mariánskolázeňsku spatřovat zvýšený výskyt uživatelů, kteří buď vůbec neexistují a ukrývají se za pseudonymy nebo se za skutečnými jmény skrývají falešní uživatelé. 
Nejnověji se objevilo velmi kritické vyjádření na adresu vedení města na profilu Miloslava Chadima. Sám radní a zastupitel města Miloslav Chadim se však kategoricky od podobných vyjádření distancoval a označil je za podvrh.
Chadim_FB

Celé kritické vyjádření na adresu vedení města na profilu Miloslava Chadima

Radnice v troskách

Zastupitelé budou řešit stav budovy radnice. Místní „odborníci“ o ni totiž pečovali tak mohutně, že hrozí zřícení podlah. Studii nápravy zadali radničníci pražské firmě APRIS 3MP s.r.o. a zadání evidentně obsahuje nikoliv opravu podlah, ale rozsáhlou rekonstrukci budovy i okolí, takže přijde na 206 miliónů korun. Jak vidíte, „odborná“ péče se vyplatí a kdopak že za ni zaplatí? No přece my, půjde to z našeho rozpočtu, který radnice spravuje. Zajímavé, viďte? Zdravě myslící člověk by se rozhodl okamžitě a začal spravovat to, co je pokažené, ale páni z radnice ne. Mluví a mluví a skutek utek. Jaksi ale nemyslí na to, že nás zadluží. Ne sebe, ale nás, občany tohoto města. Zřejmě jim na nás nezáleží. Ostatně z cizího krev neteče a nakonec, starosta teď má v parlamentu víc peněz, než si na počátku pirátského nájezdu na město představoval. Ve městě nebydlí a město má na háku.
Nevěříte, viďte? Přesvědčte se sami, třeba na příkladě domu pro seniory. Tam je potřebné požádat o dotace a tyto dotace existují, jenže ono se nepožádalo, radnice se na to prostě vykašlala, protože starosta se staral o svůj budoucí vyšší příjem. Situaci zdánlivě zachránil bývalý místostarosta Hurajčík a třetinu nákladů prý město dostane… a dvě třetiny zacvakáme ze svých peněz, tedy z rozpočtu. Ostatně tentýž skvělý pan Hurajčík omámil naše zastupitele natolik, že radnice nedostane za pronájem golfu pomalu ani vindru.
Jiným příkladem je nemocnice. Město tam alokovalo 70 milionů pro možné rozšíření a kdepak jsou? V čudu. Starosta tvrdil zastupitelům, že se za ně cosi pořídilo, prý snad okna, ale v tom případě měl být srovnán majetkový poměr ve společnosti. A protože nebyl, peníze zmizely z našeho rozpočtu a my za ně nic nedostaneme.
No vida, bývalý pan tajemník vyhrál soud a vrací se na radnici. O to, aby odešel a byl nahrazen jinou osobou, se staral tehdejší starosta Franta. Prokazatelně věděl, jak je třeba postupovat, aby vše proběhlo dle zákona, ale nehnul ani prstem a my teď zacvakáme odškodnění… škoda mluvit!
Tenhle pan Franta byl proti bourání prodejny Baťa. Statik prohlásil, že betonové části budovy se rozpadají a později, při jejich bourání, se ukázalo, že věštil z planet. No ale to víte, páni odborníci ze stavebního úřadu, sídlící na havarujících podlahách, smekli kšiltovky před kulatým razítkem a – nic! Jsou – li pochybnosti o vnitřním stavu betonové konstrukce, je potřebné udělat odvrt (jádrový vývrt), vzorek zavézt nejlépe do Glocknerova ústavu v Dejvicích a za chvilku je jasno. Zkrátka jsou chvíle, kdy město starostu potřebuje, ale takového, který se nepodělá před kulatým razítkem a dokáže třísknout do stolu. Takového už moc dlouho nemáme. Příliš dlouho.
Ale proč se zabývat jen samou beznadějí? Toto město přivedl ke slávě vynikající zahradník pan Skalník a špacírek krásnou přírodou je to nejlepší (a pomalu jediné), co můžeme nabídnout. Jenže i tady nacházíme vady na kráse. Jakmile někde něco roste, přijdou pracovníci s pilami a štěpkovači a zejména mají spadeno na keře. Jejich činnost řídí radnice, konkrétně odbor životního prostředí. On si nemůže troufnout na chráněnou část, kde rostou památné stromy, tak na ně aspoň nechal namlátit cedulky. Na ostatní si troufá. Jenže v keřích přežívají chráněné druhy malých ptáků a teď už nepřežijí. Těžko říci, proč pracovníci radnice tak nenávidí malé chráněné druhy ptáků, ale skutečnost jejich nenávist dokazuje.
Kromě malých chráněných druhů ptáků tady žijí i místní občané a někteří z nich nejsou zaměstnáni jako ficky, ale snaží se uživit samostatně. A to se tady nesmí.
Pan Hála provozoval známé železářství a potřeboval prodloužit nájemní smlouvu, jenže úředníci radnice se k němu nechovali dobře a tak s tím seknul. Byl nemocný, ale měl řešení, jenže zhoubnou radnici neskousl. Kdo by se mu taky divil?
Pan Vaněk sbalil prodejnu knih. Taky byl v letech a taky by pokračoval, jenže… ale lépe se problém vysvětlí na příkladu drogerie paní Luhanové.

Ona pochází z drogistické rodiny a ve svém oboru se vyzná. Svého času tady založila evropsky proslulé učňovské středisko, ale to víte, stát i město se na takové aktivity dívaly skrz prsty. Na ministerstvu školství se střídaly (a stále střídají) podivné osoby typu paní Buzkové a podle nich má mít každý vysokou školu. Člověk se zdravým rozumem má jiný názor, ale kdopak mu naslouchá? 

Když už měla dost stálého finančního dotování učňovského střediska, skončila s ním. Měla ale i prodejny, například tu, která jako jediná nabízela technickou drogerii. V supermarketech ji nenajdete. Je jasné, že když jí sem radnice přisunula velké hráče v oboru, byl obchod na kraji únosnosti. Paní Luhanová o tom psala radnici, ale každý, kdo se o něco takového pokusil, ví, že Piráti na občany kašlou a na dopisy neodpovídají. V našem městě jim v tom zdatně sekundují lidé z ANO a věru nedělají panu Babišovi dobré jméno.

Radnice se ozvala až za rok a pomohla jí tím, že zvýšila nájem o 30%. Dalších 140 tisíc ročně navíc si ale nemohla dovolit a obchod zavřela. Tak to tady běžně chodí. Uvedu ještě dvě zajímavosti. Když už měla paní Luhanová sbaleno, přihasil pan starosta a že tedy by jí slevili, ať nezavírá. Asi neví, že sbalení obchodu stojí čas a peníze. Ona už neotevře. Technickou drogérii přesunula do Karlových Varů a je spokojená, protože tamní radnici nepřepadli Piráti a proto je vstřícná a nejsou s ní potíže. Druhá zajímavost se týká pracího prostředku Jelen. Když paní Luhanová skončila, objevil se v repertoáru Kauflandu, jenže stojí o stovku víc než u paní Luhanové.

Mimochodem, jakpak je to s oněmi obchodními staveními, která vyrostla místo slavné akce Nová Chebská? Jsou legální? Vždyť původní vychvalovaný záměr byl jiný. Jakpak to je? Kvůli nim tady stáhlo roletu mnoho místních drobných podnikatelů. Radnice je prostě zahubila, stejně jako hubí drobné chráněné ptáky. V tom místě byl skvělý biotop, zahradnictví starší než sto let. Jakpak to, že radnice povolila jeho likvidaci?

Naše město je radnicí sužováno už příliš dlouho a je to znát. Vytratila se odsud dobrá nálada a ta je pro lázeňské město nezbytná. Navíc tu a tam pěkná ostuda, tuhle hoří Rozkvět, zde se zřítí kus bývalého Kavkazu…

Zdalipak víte, že se podlahy prohýbají? Každá se prohýbá. S tím se počítá a ony se smí prohnout jenom do určité míry, kterou stanoví technická norma. Když se to stalo na radnici, bylo povinností stavebního úřadu zasáhnout, požadovat nápravu, případně zahájit správní řízení. Pročpak to včas neudělal?

Je jasné, že si takový druh radnice nemůžeme dovolit. Způsobuje občanům města mnoho potíží. Ten, kdo působí potíže, je potížista a nesmí být obdařen pravomocí, jinak škodí dále.

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT