Kahunova pohádka. Po stříbru z OH a titulu jde do NHL, upsal se Chicagu

7.4.2018
Autor:

Po stříbrném úspěchu z Pchjongčchangu nadšeně jásal a hlásil, že je nejšťastnějším člověkem na světě. Copak bude asi říkat nyní, když s Mnichovem slavil třetí titul v řadě a navrch má nakročeno do zámořské NHL? Dominik Kahun dál píše pohádku, s Chicagem podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu.

„Jsem velice hrdý na to, že jsem svůj první kontrakt v NHL podepsal s Chicagem Blachkhawks. Velké poděkování patří mé rodině, přítelkyni, mým spoluhráčům a trenérům. Bez vaší pomoci bych to nikdy nedokázal,“ píše dvaadvacetiletý útočník na svém Instagramu. 

„Velké poděkování patří mé rodině, přítelkyni, mým spoluhráčům a trenérům. Bez vaší pomoci bych to nikdy nedokázal.“

Dominik Kahun patřil ke strůjcům senzačního stříbra z Pchjongčchangu, pod pěti kruhy pomohl Německu pěti body za dvě branky a tři nahrávky. Jeho jméno se začalo ve světě rázem častěji skloňovat. Zájem o něj měly kluby z KHL i ze zámoří, které nakonec vyhrálo.

Sezona se mu opět povedla i na klubové scéně. V Mnichově hrál DEL už čtvrtým rokem, potřetí za sebou slavil mistrovský titul. Letos k němu pomohl 41 body (12+29) v základní části, dalších 14 (4+10) přidal v play off a držel si průměr takřka jednoho bodu na utkání.

Pohádka začala v Česku, do třinácti hrál za Mariánské Lázně

Jeho velký příběh začal v Česku, Kahun se narodil v Plané u Mariánských Lázní. „Už v pěti letech jsem se odstěhoval s mámou do Německa, ale první hokejové krůčky přišly v Česku. Do třinácti jsem hrál za Mariánské Lázně, dojížděl jsem,“ líčil v rozhovoru pro hokej.cz.

Když opustil česká kluziště, hrál za Mannheim, kde se mimo jiné potkal s Leonem Draisaitlem. Skvěle si rozuměli, na ledě i mimo něj. Nejraději asi vzpomíná na sezonu 2010-11, tehdy zazářil 237 body ve 35 zápasech. „Tam jsme si to s Leonem trošku dávali,“ smál se.

Kahun si zahraje proti Draisaitlovi, v Chicagu potká dva Čechy

Už o dva roky později oba odešli do zámořské juniorky, kde strávili shodně dvě sezony. Až poté se jejich cesty rozešly. Zatímco Leon Draisaitl se z WHL prokousal do NHL, Dominik Kahun se po štaci v OHL vrátil do Německa a upsal Mnichovu. Zpětně toho jistě nelituje. Elitní klub německé DEL jej skvěle připravil, už v příští sezoně se může Kahun střetávat se svým velkým kamarádem Leonem Draisaitlem na zámořských kluzištích a v Chicagu si pokecat také česky – letos za Blackhawks hráli obránce Jan Rutta a útočník David Kämpf.

kahun

Zdroj: http://www.hokej.cz/kahunova-pohadka-po-stribru-z-oh-a-titulu-jde-do-nhl-upsal-se-chicagu/5030616

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT