KICKBOXER TARANT: DOKUD TO JDE, JEŠTĚ BUDU SOUTĚŽIT

6.5.2018
Autor:

V prostředí kickboxu se v Mariánských Lázních pohybuje už čtvrt století. Řeč je o držiteli ocenění pro trenéra roku 2017 Josefu Tarantovi, který ani v 52 letech nehodlá pověsit rukavice na hřebík.

V březnu jste soutěžili na Národním poháru v Lovosicích. Kdo reprezentoval z lázeňského klubu? 

Startovali jsme jen dva. Vlasta Šebestík a já. Soutěžili jsme ve dvou kategoriích. Já jsem soutěžil za veterány, kde jsem skončil 3. a Vlasta Šebestík soutěžil jak za veterány, kde skončil 3., tak ještě v kategorii mužů a tam obsadil 2. místo.

V loni jste soutěžil za veterány i normálně za muže. Jaký je rozdíl mezi muži a veterány?

Obě kategorie jsou hrozně těžké. Ty veteráni – já bych to ani nepovažoval za veterány -, protože to jsou zápasníci, kteří mají za sebou stovky zápasů a tu kondici mají pořád stejnou, takže je to opravdu náročné.

Jak si ve svém věku udržujete kondici? 

Určitě mi pomáhá, že trénuju pořád s ostatními. Trénuju s dětmi, trénuju s dospělými. Děti a dospělí mají tréninky 4 x v týdnu, což je docela náročné, ale přináší to výsledky, tak bychom to takhle chtěli držet dál. A co se týče mě, já to ještě doplňuju během, protože ten mi dáva hodně. U nás v Mariánkách je to úplně super. Jsou tu hlavně kopce, Karkulka, sjezdovka. Máme tady u nás úplně ideální podmínky na běhání.

Jak dlouho byste ještě chtěl aktivně závodit? 

Já si myslím, že dokud to jde, tak ještě budu soutěžit. Zatím nemám důvod skončit. Pořád mě to baví a naplňuje stejně. 

(Jiří Škroch)

pepa

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT