Seniorů, kteří potřebují péči, neustále přibývá

16.5.2018
Autor:

Celorepublikovým trendem v oblasti sociálních služeb je maximální podpora podmínek, aby mohli senioři zůstat co nejdéle ve svém přirozeném prostředí, tedy doma. Přesto jsou v současné době místní samosprávy stále považovány za nejdůležitější poskytovatele sociálních služeb.

“Je vidět, že obyvatelé města stále více spoléhají na to, že jim s péči pomohou profesionálové, jako jsme my. Přitom vzrůstá celkově po celé republice potřeba být na péči doma připraven,” uvedla Libuše Hoyerová, ředitelka lázeňského Domova pro seniory.

Místa v pobytových službách jsou totiž trvale obsazena, seniorská populace se rozšiřuje a doby čekání na umístění do zařízení se prodlužují. Seniorů, kteří potřebují stále větší péči, přibývá i v Mariánských Lázních. Vedle pobytové služby provozuje domov pro seniory také terénní pečovatelkou službu, kde se pečovatelé starají o místní seniory doma v jejich rodinném prostředí. “Dle potřeb klientů navyšujeme i odpolední služby, abychom jim mohli pomoci s večerní hygienou, podáváním stravy a toaletou, ale po 21. hodině zůstává senior v bytě sám,” dodává ředitelka domova. Zřizovatelem organizace je město, které přispívá na její provoz. “Domnívám se, že stávající výše je odpovídající potřebám,” uvedl starosta Martin Kalina, i přesto, že se v poslední době organizace potýká s nedostatkem financí. V současnosti čeká na volné místo v místním domově okolo 100 seniorů. (Jiří Škroch)

ds web

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT