Do oprav komunikací půjde 11,5 miliónu. Na dokončení Palackého ulice opět nezbyly peníze

1.6.2018
Autor:

Zatímco obyvatel Mariánských Lázní ubývá, motorových vozidel je možno ve městě spatřovat čím dál více. Svou daň si pravidelně vybírá i zimní počasí, které zanechává na vozovkách škody. Pro letošní rok je na opravy připraveno jedenáct a půl miliónu korun.

Nespokojenost řidičů by částečně mohly uspokojit chystané investice. Pro rok 2018 bylo z městského rozpočtu na opravy místních komunikací vyčleněno, podobně jako v předešlých letech, jedenáct a půl miliónu korun. Částka zahrnuje rekonstrukce chodníků i silnic. “V současné době považuje město za prioritní opravit komunikaci ulic Na Výsluní, Masarykovu od ředitelství Léčebných lázní ke Goethovu náměstí a Reitenbergerovu okolo kostela,” uvedl Miroslav Kupka z odboru investic. Pro někoho možná překvapivě chybí ve výčtu investic poslední etapa rekonstrukce Palackého, která byla původně plánována již na rok 2016 a poté odložena na rok 2017. V rozpočtu na letošní rok finanční prostředky opět zahrnuty nejsou. Jak tomu bude v roce příštím, také není jasné. “Značné investice budou muset být vyčleněny na rekonstrukci budovy městského úřadu. Jestli budou finanční prostředky i na dokončení rekonstrukce ulice Palackého, není známo,” dodal Kupka.

Nad rámec vyčleněných jedenácti a půl miliónu korun by v červnu tohoto roku ještě měla začít 1. etapa výstavby silnice v průmyslové zóně Hamrníky. “Tato stavba zahrnuje vybudování nové komunikace k podniku Elektrometal a napojení na stávající komunikaci v ulici Ke Kasárnům,” přiblížil za odbor investic Kupka. Dokončena by měla být do května příštího roku. Investice by se měla pohybovat okolo 12 miliónů korun. Jestli se opravy dočká i vaše ulice, se můžete podívat v přiložené infografice plánovaných oprav. (Jiří Škroch)

silnice_web

prehle_opravy

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT