Kde se v Česku nejlépe žije? Z 206 porovnávaných měst obsadily Mariánské Lázně 154. místo

13.6.2018
Autor:

Analýza porovnává dostupná data v oblasti zdraví, materiálních podmínek a vztahů mezi lidmi ve všech 206 obcích s rozšířenou působností.

zivot

 

Nejvyšší kvalita života je ve středočeských Říčanech, nejnižší ve slezské Orlové. Vyplývá to z Indexu kvality života, který sestavil projekt Obce v datech. Partnerem je poradenská a auditorská společnost Deloitte. V čele žebříčku jsou zejména Praha, Brno a jejich okolí. Dobře bodovala i města v jižních Čechách. Na opačném konci žebříčku jsou pak města v Moravskoslezském a Ústeckém kraji.

Index porovnává veřejně dostupná data v oblasti zdraví, materiálních podmínek a vztahů mezi lidmi ve všech 206 českých obcích s rozšířenou působností. Zahrnuje celkem 29 ukazatelů vyjadřujících úroveň zdraví prostředí, dostupnosti zdravotní péče, práce, bydlení, vzdělání či dostatečnost služeb.

U jednotlivých obcí je uveden celkový index kvality života a dále dílčí indexy ve třech hlavních kategoriích: zdraví a životní prostředí; materiální zabezpečení (práce, bydlení) a vzdělání; služby a vztahy (například existence místních spolků).

Mapa hodnocených obcí dle kvality života

(Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/kvalita-zivota-porovnani-mest-v-cesku/r~6b56f4ec6b2511e892700cc47ab5f122/?)

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT