Muž okrádal seniory. V Mariánských Lázních způsobil škodu 200 tisíc

14.6.2018
Autor:

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a dále z pokračujících přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Celkem měl odcizit finanční hotovost a věci za více než 350 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži až pětileté vězení.

Sedmadvacetiletý muž se měl dopustit celkem šesti skutků, které měly navíc stejný předmět zájmu – seniory. V průběhu května letošního roku měl oslovit seniory v Březové u Sokolova a v Mariánských Lázních pod legendou toho, že nabízí služby společnosti poskytující energie. Místo toho, aby jim zařídil lepší ceny energií, tak v okamžicích, kdy mu senioři připravovali sklenici vody, měl prohledat jejich byt a odcizit různé věci,” uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. V Mariánských Lázních měl tímto způsobem odcizit věci v hodnotě přes 200 tisíc korun. Muž ze Sokolovska využíval i další legendu k tomu, aby mohl vstoupit do bytů. “Svým jednáním v celkem šesti případech měl způsobit škodu přesahující částku 350 tisíc korun,” uvádí policejní mluvčí.

Skutky se podařilo objasnit díky vzájemné spolupráci sokolovských a chebských kriminalistů na základě důkladného prověřování a provádění operativních činností. “Sedmadvacetiletého muže se pak podařilo zadržet 12. června sokolovským kriminalistům, kteří společně s chebskými kolegy provedli s mužem patřičné úkony,” vysvětlil Žáček. V současné chvíli je muž umístěn v policejní cele a chebští kriminalisté v nejbližší době podají státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny hrozí sedmadvacetiletému muži trest odnětí svobody v délce až pěti let. (Jiří Škroch, TZ PČR)

policie

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT