Příjezdovou cestu k Elektrometallu za 12 miliónů zaplatí město

19.6.2018
Autor:

Největší investiční akcí z kapitálového rozpočtu pro letošní rok je vybudování příjezdové komunikace v průmyslové zóně Hamrníky. V současné době tam působí pouze firma Elektrometall. Přestože se jedná o druhého nějvětšího zaměstnavatele v Mariánských Lázních, někteří zastupitelé dvanáctimiliónovou investici kritizuijí. 

Zastupiteli Pavlu Miklušákovi (KSČM) se nelíbí, že náklady na vybudování příjezdové cesty pro soukromou firmu bude platit jen město, bez alespoň dílčí spoluúčasti dané firmy. “Domnívám se, že na toto město v současné době opravdu nemá a je to vyhozených 12 miliónů,” uvedl zastupitel Miklušák. Dodal, že by raději viděl, kdyby se tyto peníze využily na opravy ulic jako Ruská, Hlavní, Palackého, nebo budování nových parkovišť na sídlištích. Výstavba příjezdové cesty je zhruba rovna celoročním nákladům na silnice a chodníky v celém městě.

Podle mariánskolázeňského starosty ale investice odpovídá významu, který pro město a jeho občany má. “Komunikace spojuje město s druhým největším zaměstnavatelem v Mariánských Lázních,” uvedl Martin Kalina (Piráti). V průmyslové zóně Hamrníky nyní působí firma Elektrometall, která zaměstnává okolo 500 zaměstnanců. “Ale je otázkou kolik z těch zaměstnaných lidí je mariánskolázeňských občanů,” mírní optimismus Miklušák. Komunikace vznikne vedle stávající panelové cesty a vybudována by měla být do května příštího roku. (Jiří Škroch)

elktrometall_web

situace_el_web

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT