Nemocnice vyměnila jednatele. O prodeji se nyní nejedná

13.9.2018
Autor:

Srpnová valná hromada přinesla změnu ve vedení mariánskolázeňské nemocnice. Dvojici jednatelů Zdeňka Zvoníčka a Petra Dvořáka nahradili Václav Smělík a Petra Komínková. O možném prodeji majoritního podílu nemocnice se 13. srpna na zasedání nejvyššího orgánu společnosti naopak nejednalo.

nemocnice

Přestože se v průběhu letošního roku opakovaně objevovaly informace, že by mělo být 86 procent obchodního podílu lázeňské nemocnice k prodeji, majitel by se zatím měnit neměl. „V současné době s nikým o prodeji ve společnosti Nemocnice Mariánské Lázně s.r.o. nejednáme,“ uvedl Václav Smělík jeden z dvojice nově zvolených jednatelů. Většinovým vlastníkem tedy prostřednictvím společnosti Západní zdravotní nadále zůstává Jakub Zavoral. Ke změně ve vedení společnosti došlo podle nového jednatele z důvodu zlepšení a zkvalitnění péče o pacienty. O něco konkrétnější vyjádření poskytla členka dozorčí rady zastupující menšinového vlastníka, kterým je se 14 procenty město. „Pan Dvořák zažádal o uvolnění zhruba měsíc před valnou hromadou, pan Zvoníček byl valnou hromadou odvolán. Majitel nám sdělil, že to je na základě doporučení jeho finančníků,” přiblížila Tereza Podlucká. Podle členky dozorčí rady se v roce 2017 finanční stav nemocnice zlepšil. „Byli jsme ujištěni, že provoz nemocnice poběží minimálně ve stejném režimu jako doposud,” dodala Podlucká.

Václav Smělík, který se od 14. srpna ujal jednatelské role v nemocnici, působí také jako jednatel společnosti Západní zdravotní, která mariánskolázeňskou nemocnici vlastní a též je předsedou představenstva akciové společnosti West Bohemia Medical Holding, která naopak vlastní Západní zdravotní. Druhým jednatelem se stala Petra Komínková. (Jiří Škroch)

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT