Čekají nás volby nebo opět politická turistika?

2.10.2018
Autor:

Před čtyřmi lety zvítězila v komunálních volbách v Mariánských Lázních Pirátská strana, získala 5 mandátů a tím i post starosty po vytvoření široké koalice: Piráti,ANO, STAN, ČSSD a ODS. Bylo schváleno po několika měsících obsáhlé programové prohlášení, které obsahovalo skoro vše, na co si vzpomenete, takový ,,Košický vládní program” jaký tu ještě nebyl – hotová vstupenka do lepších zítřků.

ano

Aby bylo zaručeno plnění množství úkolů v následující čtyřletce, byla narychlo ustanovena funkce 2. místostarosty. Do vedení zasedla trojka Franta, Hurajčík, Třešňák. Tím to ale zároveň skončilo, sliby se slibují a blázni se radují. Začala vláda Velkého chaosu. První pirátský starosta ing. Vojtěch Franta vydržel půl roku, po něm byl zvolen ing. Petr Třešnák. Lídr Pirátů Knotek přebíhá do ANO, které tak má nyní 4 mandáty.

Mladé vedení přichází s mimořádnou novinkou, pouze v Mariánských Lázních! Zřízena funkce: Stálý přísedící v Radě města! Tím se stává člen KSČM JUDr. Miklušák. Hlasovat nesmí,jen radit,vydrží to asi rok. ODS vystupuje z koalice, protože nemá zastoupení v Radě města a tím nemůže realizovat svůj program. Zástupce STAN ing. Šimánek odstupuje ze zastupitelstva, po odstoupení dalších dvou náhradníků na jeho místo přichází PhDr. Nosek.

Nová garnitura odvolává “starou strukturu” tajemníka ing. Jašíčka, ten se brání soudně.

Takzvaný “Kindermanagement” se svezl na konjunkturální vlně nových uskupení a mladých neokoukaných tváří a zopakuje svůj úspěch i v krajských volbách. Ing. Franta, ing. Třešňák a místostarosta Hurajčík se stávají krajskými zastupiteli a radními.

Z té doby pochází památný výrok od vedení města směrem k úředníkům,: “Úkolujte se sami!”,který byl pronesen na poradě vedení.

Místostarosta Hurajčík skládá funkci a stává se zástupcem hejtmanky. Místo něj je zvolen pan Nosek za STAN, který je však nominován za ANO, později přechází k tomuto hnutí naplno. Mládí vpřed a staří na svá místa! ANO tak má 5 mandátů. Ještě se v tom vyznáte?

Libor Haas vystupuje z ČSSD, za kterou byl zvolen, kam se zařadil, není zcela známo (v krajských volbách kandidoval za Realisty).

Ivana Mottlová zvolená za ML 100 přechází do ANO, které má nyní 6 mandátů, Piráti stále 4.

Ing. Třešnák je zvolen poslancem Parlamentu, skládá funkci starosty místo něj je zvolen ing. Kalina.

ANO vypovídá Programové prohlášení, protože je samozřejmě nesmysl, vypovídat něco k čemu jsem se zavázal podpisem, pomalu se to ututlá a už se o tom nemluví, jako o celém slavném prohlášení, pes už po něm neštěkne.

Odvolán nový tajemník, do funkce se vrací pan Jašíček.

Po odstoupení pana Kafky se do rady města vrací krajský radní Hurajčík.

Volební období za které se vystřídali 3 starostové a formálně vládli Piráti, ve skutečnosti hnutí ANO, ale de facto vládl CHAOS, končí.

Často se schůzovalo, dlouhé hodiny, bez výsledku, třikrát se měnil organizační řád, pro větší zmatek, pardon transparentnost. Místo slibů se řešily věci mimo program, například parkování, či zvyšování nájmů. Radnice chátrala a tak ji alespoň vystěhovali – sláva, nikdo snad nebude zavalen. Do voleb 2018 kandiduje 10 subjektů, kolik jich to myslí vážně a kolik slouží jako základna budoucích politických turistů pro další závody v přebíhání nevíme. Občané rozhodnou o případném pokračování komunální taškařice.

KZ

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT