Mariánské Lázně jsou blíže nové koalici

15.10.2018
Autor:

Vítězná Česká pirátská strana, Občanská demokratická strana, Změna pro Mariánské Lázně a Volba pro lidi podepsali memorandum o spolupráci. Zástupci vyjednávacích týmů se na tom dohodli na společném jednání v pátek 12. října. V případě úspěšných jednání by se spolupráce mohla rozšířit ještě o Město sobě.

Pro nadcházející čtyři roky by se mělo jednat o půdorys budoucí vládní koalice mariánskolázeňské radnice. Post starosty by obsadil zástupce Pirátů, prvního místostarosty Občanská demokratická strana a druhého místostarostu by vyslala Změna pro Mariánské Lázně. Česká pirátská strana v Mariánských Lázních se během tohoto týdne sešla se zástupci všech potenciálních koaličních partnerů. “Oceňujeme, že všechna jednání byla velmi konstruktivní. Po důkladné analýze programů byla nalezena největší shoda právě s ODS, Změnou a Volbou pro lidi,” uvedl za Pirátskou stranu Josef Pavlovic. Spolupracující subjekty by v tomto složení měly v jednadvacetičlenném zastupitelstvu 12 mandátů (Piráti 6, ODS 3, Změna 2, VPL 1). Výše uvedené strany budou dále pracovat na tvorbě programového prohlášení budoucí koalice.

 

 

Vyjádření stran:

Piráti:

čekáme na vyjádření – zveřejníme jakmile bude k dispozici

 

 

ODS:

V souladu s výsledky komunálních voleb do Zastupitelstva města Mariánské Lázně a s ohledem na shodu základních programových priorit pro další rozvoj města, bylo v pátek 12. října uzavřeno společné Memorandum o vzájemné spolupráci mezi ČPS (Piráti), ODS, Změnou pro ML, a hnutím Volby pro lidi (VPL). Podepsání Memoranda je výrazem společné snahy smluvních stran sestavit funkční koaliční projekt pro volební období 2018-2022, který bude střízlivý, realistický,  a tudíž realizovatelný v klíčových prioritách nadcházejícího Programového prohlášení nové koalice.

Dr. Vladimír Kajlik

lídr kandidátky ODS

 

 

Změna pro Mariánské Lázně:

Na základě rozhodnutí členské  schůze podepsala  Změna pro Mariánské Lázně memorandum o spolupráci se třemi dalšími subjekty. Po vyhodnocení všech možných variant složení budoucí koalice se domníváme, že na tomto podkladu by se mohlo podařit sestavit funkční koaliční vládu, která by v nadcházejících čtyřech letech měla ve městě udávat směr. Dalším krokem by mělo být sjednocení programových priorit, které by v nejbližších čtyřech letech měly být realizovány. Ve stávajícím složení mají Piráti 6 mandátů, ODS 3 mandáty, Změna 2 a VPL 1.

Jiří Škroch

lídr kandidátky

 

 

Volba pro lidi:

čekáme na vyjádření – zveřejníme jakmile bude k dispozici

 

Koalice

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT