Festival Karlíček Sequenza

20.6.2019
Autor:

 Festival klasické hudby bratří Karlíčkových a město Mariánské Lázně jsou jako dvě strany jedné mince. Tři mariánskolázeňští rodáci Petr, Josef a Martin Karlíčkovi, nově sdružení ve spolku Karlíček Sequenza, se rozhodli obohatit hudební scénu Mariánských Lázní tematicky různě zaměřenými koncerty, v nichž se tito umělci postarali nejen o dramaturgickou náplň, ale i o interpretační zastoupení. Festival zde proběhl poprvé v září 2018 a byl jak neortodoxní, tak pestrý a svým programem pro naše město na míru šitý. V jejich podání si posluchači vyslechli množství sólových a komorních skladeb, vztahujících se nejen ke géniu loci Mariánských Lázní, ale v samostatném koncertu také Leoši Janáčkovi, jehož hudbu bratři Karlíčkové ve světě propagují.

V plánu byl další festival v roce 2019, ale bohužel osud záměr změnil a bratři Karlíčkové považují za svou povinnost vysvětlit mariánskolázeňskému publiku důvod své absence v rodném městě. Festival letos uvítají posluchači v Japonsku! Překrásný sál města Matsumoto s klavírem, který byl velmi ceněn slavným pianistou Sviatoslavem Richterem, bude jedním z míst koncertu Sequenzy. Ta také zamíří do města Shiojiri v provincii Nagano a do hlavního města Japonska, Tokia.

V příštím roce se ale Sequenza se svým nádherným repertoárem opět vrátí k nám. Nenechte si proto tuto příležitost v roce 2020 ujít. (redakce)

Karlickovi

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT