Inhaloval v šachtě výpary z Ferdinandova pramene, v bezvědomí ho vytáhli hasiči

2.9.2019
Autor:

Doslova se životem si v neděli brzy ráno zahrával 37letý muž, když se rozhodl odstranit poklop šachty Ferdinandova pramene v Mariánských Lázních a uvnitř inhalovat vycházející plyny. Po dvaceti minutách jej museli v bezvědomí vytahovat ze šachty hasiči a po resuscitaci jej vrtulník záchranářů následně transportoval do nemocnice. Podle informací Práva se údajně jedná o pražského režiséra alternativních forem divadla.

„Jednalo se o muže, který byl nalezen v šachtě, kde byl asi dvacet minut. Nedýchal a hasiči jej vyprostili. Hned na místě byl resuscitován a zajištěn v řízené ventilaci. Následně byl vrtulníkem transportován do fakultní nemocnice v Lochotíně,“ sdělil mluvčí karlovarské krajské záchranky Radek Hes.

„Jeho zdravotní stav je vážný,“ uvedla v pondělí po poledni mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Gabriela Levorová, která nechtěla nic dalšího k případu říct.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení a v současné době prověřujeme okolnosti případu,“ doplnila krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Mládež s brčky

Podle informací Práva policie mimo jiné zjišťuje, zda v případu nehrál roli i alkohol. „Nemám informace o tom, že by se prameny inhalovaly pravidelně. Údajně se tam občas objeví nějaká mládež s brčky a tam, kde je ten poklop trochu netěsný, tak je tam strkají. Ale že by tam někdo přišel, otevřel to a celý by se tam ponořil, to jsem opravdu ještě neslyšel,“ uvedl starosta Mariánských Lázní Martin Kalina (Piráti).

„Obecně lze říct, že by měli lidé dbát na to, aby nelezli do prostor, které jsou pod terénem, protože tam může být nahromaděný oxid uhličitý. Ten samozřejmě v přílišné koncentraci znemožňuje dýchání,“ uvedl Milan Trnka, který má jako ředitel Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád v Karlových Varech s plyny doprovázejícími vývěr pramenů bohaté zkušenosti.

„Historický případ je ze stavby kostela Máří Magdalény, při které se šel zvědavý krejčík z Andělské hory podívat do stavební jámy a už nevylezl,“ dodal Trnka.

Ferdinandův pramen je v Mariánských Lázních nejstarším písemně doloženým pramenem, který má typicky slanou chuť díky Glauberově soli. Pramen má sedm vývěrů a je volně přístupný v kolonádě na okraji mariánskolázeňské části Úšovice.

Zdroj: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/inhaloval-v-sachte-vypary-z-ferdinandova-pramene-v-bezvedomi-ho-vytahli-hasici-40295129

kolonada
Zdroj: Foto TVML
 

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT