Sportovní krasobruslařský klub Mariánské Lázně

19.11.2019
Autor:

Otázky pro paní trenérku Mgr. Moniku Škorničkovou

Kolikátým  rokem trénujete na místním zimním stadionu?

Na Zimním stadionu v Mariánských Lázních trénuji a vychovávám mistry republiky a české reprezentanty již šestým rokem. Máme zde vynikající zázemí, vstřícnost ze všech stran. Velice si toho já osobně vážím a věřím, že nám město Mariánské Lázně zachová přízeň co nejdéle. My se na oplátku budeme snažit dobře město reprezentovat.

Vám se letos o prázdninách splnil velký sen.

Ano. V měsíci srpnu jsem se s Thea Reichmacherovou, mistryní  České republiky v krasobruslení vydala do Los Angeles sbírat krasobruslařské zkušenosti. Byl to náš krasobruslařský sen, který se nám splnil. Trénovaly jsme na ledě, kde trénuje mistr světa Nathan Chen, radil nám pro mě ten nejlepší trenér světa – Rafael Arutyunyan.  Není to jen špičkový technik, ale oslovuje mě i svojí trenérskou filosofií. Jsme moc vděční Karlovarskému kraji a městu Mariánské Lázně, že nás podpořili na tak dalekou cestu.

Jaké máte další plány?

Přivezla jsem poznatky, které chci předávat dál nejen svým současným svěřencům, ale i místním malým začínajícím bruslařům. Protože v našem krasobruslařském klubu vyrostl nejeden mistr České republiky, rozhodli jsme se s mým týmem trenérů udělat kurz bruslení pro děti z Mariánských Lázní a okolí. Věříme, že se tu objeví další talent, z kterého uděláme dalšího mistra. A protože se rekonstrukce ledové plochy podařila, zahájili jsme tento kurz již 5. listopadu .

Co mají rodiče, kteří by své děti ještě chtěli přihlásit, udělat?

Stačí přijít v úterý v 15:15 na místní zimní stadion. Kurz potrvá do konce března. (Jana Drahokoupilová)

(ilustrativní foto, archiv redakce)

Kraso_Skornickova

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT