Příslušník HZS Karlovarského kraje je pozitivně testován na COVID-19, celá stanice jde do karantény

14.3.2020
Autor:

Nákaza byla prokázána u hasiče ze stanice v Mariánských Lázních

Test prokázal, že jeden z příslušníků Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje ze stanice Mariánské Lázně je pozitivní na nákazu COVID-19. Pravděpodobná anamnéza je, že se nakazil během společenské akce v Mariánských Lázních. Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje tak přijal opatření, aby se minimalizovalo riziko dalšího šíření nákazy mezi příslušníky sboru a zároveň byla nadále zajištěna požární ochrana pro obyvatele této části kraje.

Krizový štáb HZS Karlovarského kraje se od začátku podezření na možné onemocnění příslušníků sboru připravoval na zvládnutí této situace a nyní postupuje podle připraveného plánu. Všichni příslušníci ze stanice Mariánské Lázně budou kontaktovat své lékaře a bude aplikován běžný postup pro podezření na nákazu. Na dobu minimálně čtrnácti dnů nebude nikdo z příslušníků ve službě. Stanice Mariánské Lázně je nyní uzavřena. Od soboty zajišťuje požární ochranu ve městě a okolí stanice HZS Karlovarského kraje z Chebu, je dohodnuta mezikrajská pomoc od kolegů z HZS Plzeňského kraje ze stanice Tachov, využívány budou v případě mimořádných událostí rovněž jednotky sborů dobrovolných hasičů.

V prostorách stanice Mariánské Lázně bude provedena důkladná desinfekce a to jak zázemí samotné stanice, tak veškeré techniky, věcného vybavení a výstroje. Tuto desinfekci provedou příslušníci HZS Karlovarského kraje svými prostředky. Po provedené desinfekci bude na stanici Mariánské Lázně opět obnovena služba hasičů složená z ostatních stanic.

Krizový štáb HZS Karlovarského kraje bude aktivovaný nepřetržitě až do stabilizace vzniklé situace.

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT