Zákazu vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest, pod pokutou 20.000,-

18.3.2020
Autor:

Zákazu vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (roušky, respirátory, šátky, šály a obdobné tkaniny)…..

a)Nařizuji zákaz vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (roušky, respirátory, šátky, šály a obdobné tkaniny a materiály) do prostředků veřejné hromadné dopravy, provozoven, jejichž provoz je povolen i za nouzového stavu, sociálních a zdravotnických zařízení, sídel orgánů veřejné moci, správních orgánů a integrovaného záchranného systému, školských zařízení, pošt a lékáren, a na všech veřejně přístupných místech, a to na celém území Karlovarského kraje.

b) nařizuji v zařízeních poskytujících ubytovací služby na území Karlovarského kraje, v nichž bude současně více než 5 hostů nebo návštěvníků, zákaz pohybu bez ochranných prostředků dýchacích cest (roušky, respirátory, šátky, šály a obdobné tkaniny a materiály), a to počínaje dnem 18.03.2020 od 10:30 do odvolání, nejdéle však po dobu trvání krizového stavu. Osoby jsou povinny řídit se pokyny orgánů krizového řízení a příslušníků bezpečnostních sborů a ozbrojených sil, provádějících střežení a kontrolu. Odůvodnění Zákaz vstupu, pobytu a pohybu osob na vymezeném místě nebo území je nařizován z důvodu naléhavého obecného zájmu neodkladného odvrácení nebezpečí ohrožení životů, zdraví a majetku obyvatel žijících v území, pro které je vyhlášen krizový stav. Poučení Proti tomuto rozhodnutí není ve smyslu ustanovení § 38 krizového zákona přípustné odvolání.

 

V případě nesplnění povinností stanovených tímto rozhodnutím, lze uložit dle ustanovení § 34 krizového zákona pokutu do výše 20.000,- Kč. Toto rozhodnutí nabývá účinnosti dnem 18.03.2020 v 10:30 hodin.

 

Mgr. Petr Kubis v. r. hejtman

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT