MHD v Mariánských Lázních dočasně zrušila některé spoje. Místo nich posílila hlavní linku

9.11.2021
Autor:

Mariánské Lázně upravily spoje městské hromadné dopravy. Hlavní páteřní linku číslo 7 město posílilo, oproti tomu ale omezilo provoz jiných linek.

„Jedná se o to, že jsme v rámci optimalizace MHD, přišli k tomu kroku, že jsme zrušili některé linky a nahradili je páteřní linkou, která teď objíždí v pravidelné frekvenci celé město od Antoníčkova pramene přes kolonádu a zpět,“ uvedl starosta Martin Kalina z České pirátské strany.

Některým obyvatelům se ale změny nelíbí. „Vždy když zakládáte nový systém, objeví se v něm nějaké mouchy. Postupem času jsme došli k tomu, že jsme posílili frekvenci těch spojů linky číslo 7. Nově také jedou celý okruh až na Goethovo náměstí, přičemž před tím v té prvotní fázi některé z nich končily už na stanici Centrum,“ dodal Kalina.

Hlavním důvodem změn v jízdních řádech jsou podle starosty finance. „Mariánské Lázně stejně jako zbytek republiky hodně pocítilo ten poslední rok a půl od covidu. Naše příjmy jsou do značné míry závislé na turismu, který není takový, jako býval do roku 2019. Snažíme se hledat úspory, kde to jde. Tím, že jsme přišli k této optimalizaci, zajistili jsme úsporu pro rozpočet města ve výši zhruba 5 až 5,5 milionu ročně.“

zdroj: ČRo, autoři:Ivana Sedláčková,nkr

Nelze vložit komentář.

   ***
***
Skylink radost se dívat
Skylink radost se dívat
Oficiální stránky města
Oficiální stránky města
TVML na Facebooku
TVML na Facebooku
Sběrna v prodejně TVSAT
Sběrna v prodejně TVSAT